Thursday, September 29, 2011

Hot And Mega Giveaway By Amni and Fatimah

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Tetibe rajin pulakk dh nak buat GA berbagaii kan . Yang contest I am a new blogger tu dah dibatalkan atas sebab2 yang tertentu . Jadi , amni muncul dgn GA terbaru !! Wuuu!!! yang bestnye , di sponserrrr~



Itulah banner nye . ni link banner :

http://3.bp.blogspot.com/-7QzxIH97oro/TmrsD4NFo_I/AAAAAAAAANk/JBiXy1KFY8M/s1600/untuk+GA.png

Syarat- Syarat :

1 ) Follow Blog Amni Nizzatul Alia Fatimah Azzarah

2 ) letak link entri GA korang kat entry Ini 

3 ) Like Fanpage CiMinniy & Fatimah Azzarah Blog

4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )

5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )

6 ) Pemilihan akan diadili oleh kami menggunakan Random.org

9 ) Tarikh tutup 31/10/2011 


Hadiah Dia Sangat Lumayan Gila :




*  2x slimming voucher by My FeltHouse

*  header 2X and template 2x by Hazani and amni

* 1x top/dress by Korean Darsha

doodle (1 boy , 1 girl ) by hazani and Izzat

edit full blog,template denim by Alia Afifah

url blocquote by Ace Sya

top-up RM10 by Nurul Basyirah 

simple header transparent by Syasya

sidebar image by Anisah

* Edit full blog by Farah ( 1 boy , 1 girl )

* Topup RM 5 1x by Farah

* Inner 2-Tone Ayunar and match pashmina by Ayunar


* 1x header by Fatimah Azzarah 

Okey..! Itu sahaja Sponsor buat masa ini..!
Sesiapa nak sponsor dengan ikhlas boleh pergi ke SINI atau SINI..!

Okey..! Selamat Mencuba..! :) 

JOIN LAH RAMAI - RAMAI !!!

P/S : Mintak tolong like semua pages sponser ( yang disediakan link ) dan tolong copy semua sponsers dan letakkan dalam entry ( UPDATE : 21/09/2011)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

GA : Cik Bambam! Saya nak ole-ole!!

Bermula hari ini.. bermula lar keberangkatan saya untuk bercuti.. so mesti akan beli souvenir untuk kawan-kawan dan alang-alang boleh lar beli lebih sikit untuk jadi Giveaway!! Korang kalau nak jugak souvenir nie.. Boleh lar join GA Cik Bambam nie.. Ohhh..tempatnya adalah luar dari Malaysia! ^^,

Syarat-syaratnya adalah!
1. Letak header di bawah ini sebagai banner GA..
2. Follow atau tidak itu terpulang.. Just keep updating for the winners entry sudah lar! =)
3. Tidak perlu tag member.. but kalau nak keep inform to others.. is pleasure! heheheheh..
4. and last! Tinggalkan link entry anda di sini..!! =)
Itu sahaja! Pukul 4.30 pagi baru buat entry GA nie u olls.. hehehehe.. Cik Otomen nak terbang dah nie! Buh-Byeeeee!!
 
 
 
 
http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/09/ga-cik-bambam-saya-nak-ole-ole.html
 
 
.

First GiveAway!




Ok . Seperti yang aku cakap , aku nak buat contest untuk korang . So , here it is Bunny My first blog contest ever .

Syarat - Syaratnya :

1.  Follow Blog Summer (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :)

2. Buat satu entry yang bertajuk : "First GiveAway by Summer".
3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut.
4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini.

Dateline : 30 September 2011 27 October 2011

Hadiah akan diberi kepada 3 blogger dengan post terbaik dan okay lah, memandangkan Summer seorang yang kaya-raya baik hati,  RM 5 akan diberikan kepada blogger  5 blogger yang bertuah! hadiah untuk 3 entry terbaik tu? SURPRISE!
 
 
 
 
 
 
 
.

First lucky draw Aten

Actually this is my first time buat mende ni,hehe.Neves kaklohhh !Sebab tak tahu ada orang nak join ke tidakk,hee.Sape yang singgah blog Aten ni sudi-sudilah join erkk dear.Aten nak bagi header,topup dengan doodle free je.Tak susahh kan ? hee.Actually dah lama berniat nak buat tapi masa tu tak reti sangat nak buat doodle.Sekarang bukan pro,tapi reti cket-cket jah.Nampaklah rupa doodle tuh.haha.Topup nak kasi lahh sket sebab dapat duit raya kan.haha.Baik betul hati Aten kan ? :D

Oke stop membebel.Kalau nak join First Lucky Draw Aten ni,step dia as usual,kacang je.Tutup mata pun boleyh buat lahh, :)

UPDATES TERBARU ! :)

Aten nak tambah syarat boleyh ? hihi.
Miera volunteer untuk sponsor topup.Alhamdulillah.Maknanya bertambah lagilahh hadiah nye.So korang sila follow blog Miera sekali tauu :)

 Akak Tengku setuju untuk bergabung dengan Aten untuk buat GA ni.Akak Tengku nak sponsor hadiah.Hadiah ape ? Of cos lahh doodle nye yang comey lotey-lotey (:.So,korang dikehendaki follow blog akak Tengku sekali and like page ni sekali.Terima kasih.

Syarat yang memang dah ada ini.Buat jugak tauu,hihi

01 . Follow my blog.Untuk menyenangkan korang kan.Nanti tak tahu pulak sape yang menang kan ? Tak nak tape,Aten tak paksa pun,hihi.
02 . LIKE sini.Terima kasih.
03 . Buat satu entry bertajuk " First Lucky Draw Aten "
04 . Copy banner buruk dekat bawah ni dan link kan ke entry ni ye sayang.


05 . Tag kawan korang.At least sorang and make sure dia tahu :)
06 . Kalau nak tengok doodle buatan Aten,klik sini
07 . Tinggalkan link anda di ruangan komen

itu aje yahh :)

Oke semua pemenang akan dapat topup,header,doodles dari Aten sendiri ekk dan jugak doodle dari akak Tengku.Aten buat lama Lucky Draw ni sebab adalah lebeyh masa sikit untuk Aten buat doodle and header semua kan.Berapa orang pemenang akan diberitahu kemudian ye.Tengok macam mana sambutan yang Aten dapat,hihi.Lagi ramai join,insyaAllah lagi banyak bilangan pemenang yang Aten akan pilih.Kalau sorang pun join,Aten akan tetap teruskan.Dont worry ya !

Tarikh :
07 Sept - 07 Oct
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Angry Birds Giveaway By Spanar Buruk

Hai hai hai..Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua..
Hola-hola tengah buat pe tu semua..
Hari ni spanar ada buah tangan special untuk kawan2 spanar..
Mesti ramai yang rindu kat spanar kan?..
Biasa la,ai kan retis bertempiaran hehehehe..


Kali ini dengan kehadiran buah tangan spanar,
sedikit sebanyak dapat ubatkan rindu korang pada spanar..
Jom chekidout buah tangan spanar kali ini..


Angry Birds Giveaway By Spanar Buruk





Ada rasa nak join tak?..Macam best je kan?..Tol tak tol tak..
Korang baca je tajuk,mesti nak join kan..
Kepada sesapa yg berminat nak join,jom kita check 1 persatu terma dan syarat..
Mesti nak kena ada syarat..Kalau tak de syarat,baik tak pyah buat giveaway..

TERMA & SYARAT:

Mesti ada blog untuk buat entry,kalau teda blog korang tengok je la ye..

Mesti letak tajuk "Angry Birds Giveaway By Spanar Buruk"..

Mesti letak banner yang tak berapa cumel ni dalam entry korang..

Tiada paksaan untuk follow ke apa..Nak follow,follow je..
Kalau tak mau pun takpe..
Tapi korang kena la amik inisiatif sendiri macam mana 
nak tau update tentang giveaway ni k..
Contoh macam letak banner kat sidebar ke,
letak link blog spanar dalam bloglist korang ke..

Spanar nak korang buat entry tentang giveaway ni ringkas je,
senang tak serabut kepala spanar nak baca..
Kalau ada buat pnjang,spanar otomatik rejek je..


Tinggalkan entry yg telah anda buat tu ke entry ni k..Nanti spanar nak terjah..
Klau tak tinggal,acane spanar nk tgk kan?..


Giveaway ni akan tamat pada 28 Oktober 2011..


Pemenang dipilih berdasarkan kreativiti sampai boleh 
tarik perhatian spanar nak baca byk kali..hehehehe..


Hadiah Angry Birds yg spanar nak bagi ada 5,jadi ada 
5 pemenang kesemuanya..
Tiada no 1,2 atau 3..Dan tak boleh pilih hadiah..

Jadi cepat2 jom join..sambil spanar buat giveaway,
sambil tu spanar boleh eratkan ukhwah antara blogger kan..







.

Monday, September 26, 2011

That Should be Me!![Contest menang Top-up!]

Anda tidak mempunyai idea untuk membuat entry???  Anda buntu??  Anda pening untuk create entry yang hebad??  Di sini ada penyelesaiannya...  Hehehe....dah macam Sales Girl plak aku ni..Kih23...  Senang cite, aku nak buat contest ni.  Kalau korang pening pale tak dapat idea nak buat entry, join je contest aku yang tak seberapa ni.  Aku tau, contest aku sebelum ni tak dapat sambutan hebad, walau pun aku tengok dekat 100++ yang review entry contest tu, tapi yang join cume beberapa orang.  Mungkin contest tu tak best kot.  Hurmm, tak pe la, tu dulu punye cerita, ni aku nak buat contest lagi.

Cara dia senang jeh!

1. Buat tajuk Entry "Saya Punya Impian.."

2. Buatlah entry macam mana sekali pun,Nak buat macam karangan budak tadika pun tak apa, nak buat entry macam orang educated pun tak apa.  It's up to U.

3. Tak payah nak letak banner ape2, cume kena bagitau contest dari sape and letak link ke contest ni sahaja.

4. Tak payah follow pun tak pe, tak payah nak tag-tag kawan.

5. Dah siap, letak link entry tu kat entry contest ni.

6. Tarikh tutup contest, 10hb Oktober 2011[dilanjutkan...]

7. Pemenang akan diumumkan di blog ni pada 13hb Oktober 2011.

8. Entry akan dinilai berdasarkan cerita yang logik dan menarik.

9. Hadiah yang menarik menanti :


1st : Top-up RM 30
2nd : Top-up RM 10
3rd : Top-up RM 5
Consolation prize : Top-up RM 3  x3 persons
So...  Kalau berminat, join je...
 
 
 
 
 
http://janatuledisi2.blogspot.com/2011/09/that-should-be-me.html
 
 
 
.

CONTEST GIVEAWAY

Assalammualaikum wbt.
Buat pertama kalinya ccicutedesign mengadakan contest Giveaway Presents untuk Blogger yang disayangi.
Buat 1 entry yang bertajuk 1st GA Ccicutedesign








atau






mana yang korang sukeee....

Syarat-syaratnye:-
1)      Letak Banner seperti diatas dalam entry korang
2)      Menjadi follower dan LIKE Fans Page cci
3)      Tag 3 backlink blogger (Tuan Umah perlu tahu dia di tag)
4)      Lengkapkan slogan SAYA SUKE DOLLY KERANA……..(tak lebih dari 15 patah perkatan)
      slogan yang terbaik dikira sebagai pemenang.
5)      Hadiah yang korang akan terima OF COURSE la Dollykan.. ^_^


Tarikh Tutup:- 30/9/2011

Entry Melekat.

Assalamualaikum (:
Salam sejahtera, salam 1Malaysia, salam 1Blogger, salam cium tangan, salam cium pipi dan salam apa jua jenis salam lagi dalam dunia ini. MUEHEHE.





Okey, ain rasa kebanyakan ahli group Budak-2 Bloggers dah tau pasal contest ni. Ain tak nak membebel panjang, so here it goes ;

Syarat-syarat ;
  • Mesti mempunyai blog .
  • Like page 'IchiLiBiDich' .
  • Terbuka kepada ahli-ahli BBB sahaja .
  • Follow Nana | Ain | Azzah | Atirah | Hanan ( tidak wajib ) .
  • Berunsurkan kumpulan BBB @ Budak Budak Bloggers .
  • Copy banner diatas dan buat post tentang kontes ini dan design yang telah disiapkan. Tinggalkan link anda diruangan comment .
  • Pastikan link yang diberikan betul atau penyertaan anda akan terbatal .
  • Penyertaan terbahagi kepada dua kategori : #1 T-shirt untuk perempuan #2 T-shirt untuk lelaki .
  • Setiap peserta boleh mengambil satu kategori sahaja .
  • Bagi kategori t-shirt perempuan sila postkan link anda kepada Ain dan Azzah.
  • Bagi kategori t-shirt lelaki sila postkan link anda kepada Nana dan Atirah .
  • Hanya ada dua orang pemenang sahaja . 
How To Win ;
Thats the ruler rulesss. Tak susah kan ? HIHI. Okey, ni nak bagitau, as you can see, kat blog ain ni tak boleh nak comment kan ? So, to make it easier, korang send message kat fb ain, >HERE< or korang boleh tinggal kat shoutmix je link post tu ye sayangs. Sementara contest ni dijalankan, ain akan approve semua friend requests. Insya-Allah.


Okey then, dah nama pun contest kan, mesti ler ade hadiah-2 nyeee kan ? Don't worry, hadiah dia adaaa. Mana boleh takde. Check it out ;

 Hadiah ;
Tarikh tutup kontes dilanjutkan sehingga : 23 Sept - 22 Oct 2011

Lagi satu nak bagitau, Ain akan bagi sama ada shawl ataupun pashmina. But, I think it is more to pashmina laa. 
So, kalau korang semua suka, rasa nak join, tak payah tunggu-2 lagi. JOIN JEE. MUEHEHE. Serious tak sabar nak tengok korang semua punya design ! Goodluck (:





http://ceriteragadissilly.blogspot.com/2011/09/entry-melekat.html



.

#Contest Blog Hott and Cool :)

Syarat-syarat--

  • follow AM Blog! (tak wajib)
  • buad entry psl contest ni ! (jgn panjang sgt)
  • pemenang 3 org.. :)
  • contest mula dari -- 22/9/2011-20/10/2011
  • hantar link entry tuh (bkn url blog ok)
  • tampal banner skali ;)
  • 100 bloggers~
  • kalo byk tag! menang satu doodle!
  • tag 2 bloggers (makesure dieorang tahu)

how to win? 
  1. kemas and tersusun..:)
  1. pndai bodek di entry:D
Anis's Note


1. Jangan sesekali bagi link blog!
2.jangan ngada nak letak link entry di shoutbox! tidak akn dilayan!
3.jgn rendah diri! just masuk if ade rezeki insyallah menang.. ^-^


join lerrr! cube nasib! nape x masuk? = blog saye x hot and cool! jgn pikir cam2..
ade rezeki ade hadiahh...:)



sponsor

Am (owner) edit blog -- washed denim
Mish apple -- 2doodles and 3 header!
zetty-- 2 header simple!




hadiah!! 

first--contact lens,shawl and header
second-- header and edit blog(contact lens pon)
third-- contact lens,doodle and header :)

ni cume rancang baru hadiah ni la!


ade saguhati tau tau! 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://domolovebunny.blogspot.com/2011/09/contest-blog-hott-and-cool.html
 
 
 
 
.

GA myFELTShop


Assalamualaikum kepada semua sahabat2 blogger.


Syarat menyertai sangat mudah.

1. Follow blog INI dan like fan page FELTshop
2. Buat entry pasal GA ni, dengan title "GA Kedai FELT Aku"
3. Listkan link FELTshop dalam bloglish kalian
4. Tag sekurang2nya 2org blogger
5. Baby alu2kan jika punya idea untuk majukan lagi craft ini
6. Tinggalkan link entry anda diruangan komen post ini dan ID FB kamu.

tarikh tutup : 06 Oct 2011

Hadianya, nanti baby update... sebab sekarang ni baby banyak nak siapkan tempahan, jadi belum berkesempatan nak buat hadiah GA...:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Apash Sweet Treats: FIRST GIVEAWAY



Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah beri pada kami sekeluarga. Walau banyak masa dan tenaga diperlukan untuk seorang part time home baker macam saya ni, saya tetap bersyukur. Moga-moga bisnes saya ini semakin maju. Amin..

Bagi bloggers yang suka join contest dan giveaway pasti mahu join giveaway ni. Sebab senang je tau. (Terbuka kepada blogger di semenanjung Malaysia sahaja. Maaf ye blogger2 dari Sabah/Sarawak.)

Camne nak join??

  1. Dialu-alukan menjadi follower blog Apash Sweet Treats. Tiada paksaan. ^___^
  2. Letak Giveaway Banner di side bar blog anda berserta link back to this post.
  3. Buat 1 entry tentang giveaway ini.
  4. Tinggalkan comment di sini berserta dengan link entry anda.
  5. Tarikh tutup penyertaan 10 October 2011 jam 8.00 pagi.

Hadiah

2 x First Prize

1 x Make up bag by Syasya Creative Handmade Bags

Gambar thanks to Syasya creative. Hadiahnya yg bag kecil tu tau bukan yg besar. Penggunaan fabric mungkin berbeza. Tetapi design sama.

&
1 pack of Choc Chip cookies by Apash Sweet Treats


So DUA(2) pemenang dicari. Pemenang akan dipilih dengan menggunakan random.org.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Tuesday, September 20, 2011

Contest! Contest! Contest!

Aku nak buat contest sempena pembukaan blog baru ku ni.

20 September 2011 - 20 October 2011





http://mariawakeashima87.blogspot.com/2011/09/contest-contest-contest.html


.

Pemenang Lovely Giveaway..




Maafkan saya, sebab lambat benar mengumumkan nama pemenang bagi giveaway pertama saya...
Namun demikian, pemenang tetap ada, dan saya akan umumkan sekarang...
Giveaway ni dianjurkan oleh blog Git4Blogger dan dan hadiah adalah disumbangkan bersama lenloy-closet dan lulu-pages..


Kita mencari 5 orang pemenang...

  • 2 hadiah merupakan leg warmer untuk 2 orang pemenang, yang disumbangkan oleh lenloy-closet.
  • Seorang pemenang merupakan iklan giveaway/contest, atau apa saja, selama ianya berjalan (sehingga tarikh tutup) dimuka depan paling atas Gift4Blogger.(sticky post beserta banner GA/contest penganjur melekat..)..Blog yang mengiklankan giveaway, contest dan lucky draw blogger secara percuma...
  • Dan 2 hadiah lagi,  akan memenangi entri khas di Lulu-Pages, sticky post selama 24 jam...Pergh...trafik si cantik manis ni, jangan ceritalah.. hebat woo....



 * * *



Pemenang Leg warmer adalah....














Pemenang iklan giveaway/contest di Gift4Blogger







Dan pemenang untuk Lulu-Pages..









Pesan dari Lulu Caldina (lulu-pages), 2 pemenang hadiah ni
boleh jer kalau nak hadiah untuk sticky post tu untuk blog lain selain blog contest
(maklumlah 2 pemenang ini menang dengan blog contest..) 




Dan, demikianlah 5 orang pemenangnya...
Sila email kepada enkwaa@gmail.com
dengan tajuk 'Pemenang Lovely Giveaway'..
Terima kasih buat yang sudi join dan sabar menunggu keputusan ni diumumkan..




.