Thursday, June 30, 2011

Contest Sulung Sofea. Ada orang nak join ke ?


Hello semua, setelah 6 bulan Sofea melibatkan diri dalam dunia Blogging. Inilah first contest yang Sofea bakal adakan. Contest The Best Picture of you..

Macam mana nak join ?

1) Mestilah seorang blogger yang ada blog sendiri.

2) Bagi yang belum follow blog ini, Kena follow blog Sofea untuk lebih senang di update. Lepas contest terpulang pada korang nak unfollow atau stay.

3) Buat satu entry yang bertajuk " Saya/Aku/I join Contest The Best Picture of Me :) "

4) Copy banner di atas & paste di dalam entry tersebut. Linkkan gambar tersebut kepada http://engkusofea.blogspot.com/2011/06/contest-sulung-sofea-ada-orang-nak-join.html

5) Upload satu gambar SOLO anda yang anda paling suka (FAV PIC ) ( Nak upload banyak banyak pun boleh tapi gambar yang pertama yang akan dipilih ) tapi please jangan gambar muka sahaja okay :)

6) Ceritakan sedikit kenapa anda rasa Gambar tu Best ? Nak cerita banyak pun takpe asalkan tidak membosankan JUDGERS : )

7) Tag 3 orang rakan anda

8 ) Dan WAJIB tinggalkan link entry contest ANDA kat ruangan komen ENTRY SAYA YANG INI :)

8) Contest ini akan berakhir pada 30 Julai. ( Jika tarikh bertukar akan diumumkan )

9) Pemenang akan dinilai berdasarkan tahap ke BEST an gambar itu di mata juri.

8 ) Jangan risau, kami akan mengjudge dengan adil & saksama. Takde istilah judge based on rupa / jantina mahupun friendship.

10 ) Meng - Edit Gambar adalah dibenarkan selagi wajah ayu kamu  masih tampak jelas.

11) Saya Tuan Belog ini sendiri akan menjadi hakim untuk contest sulung saya ini. So tak perlu anda susah payah nak minta orang votekan atau apa. By the way, saya akan dibantu oleh Nafisah Mohaidin, iaitu Bestfriend saya sendiri untuk mengjudge penyertaan anda : )


HADIAH ?

Sofea akan pilih 5 winners with best pictures.

2 First Prize Winner each will win
1 x Mystery Prize
1 x Colourful Inner
2 x Selendang Bercorak ( Random Pick )
2 x Various Tudung Accessories 

2nd Prize Winner
1 x Mystery Prize
2 x Selendang Bercorak ( Random Pick )
2 x Various Tudung Accessories 

3rd Prize Winner
1 x Mystery Prize
1 x Selendang Bercorak ( Random Pick )
2 x Various Tudung Accesories 

& jika ramai peserta, mungkin jumlah pemenang akan diextend kan.. if tak ramai, cukup lah ni ye dak ?

Mystery Prize tu terdiri daripada Satin Shawl ( OMG tengah hot kot sekarang ni ), Handbag Vintage ( Korean Look , tak nak ke ? ) , Novels ( Bagi yang suka membaca ), Topup ( bagi yang tak suka hadiah yang lain tuewww ).  

Depend on winners to choose what they want & the availability of the items : )

This is because, kalau pemenang lelaki.. Kesian pulak semua hadiah feminine je so topup ok juga kan ? : ) so you choose.

YANG PENTING semua hadiah is brand new & it's FREEEEEEE : )


DAN YA.. LELAKI BOLEH JOIN : )








http://engkusofea.blogspot.com/2011/06/contest-sulung-sofea-ada-orang-nak-join.html




.

Nadia's Lucky Draw


Hello hello hello!

Sebagai tanda persahabatan saya dengan blogger-blogger semua, saya nak buat LUCKY DRAW :)

Very easy, very simple, mana tahu nasib korang baik. :)


Cara-cara senang je,

Blogger perlu buat SATU entry tentang lucky draw ni bertajukkan NADIA'S LUCKY DRAW

Letakkan BANNER kat atas dan LINKKAN banner tersebut ke entry ini

Tag DUA orang kawan anda dan pastikan mereka tahu

Dah setel, postkan link blog anda kat comment box entry ni

Simple kan?


Pemenang akan mendapat Topup RM10 free dari saya. :D

Tarikh tutup: 6th JULY 2011 jam 10.00 pm






http://nadiaohnadia.blogspot.com/2011/06/nadias-lucky-draw.html





.



















Wednesday, June 29, 2011

aDieyZa Wedding Anniversary GiveAway!!


Syukur Alhamdulillah kerana diberi kesempatan untuk anjurkan aDieyza Wedding Anniversary GiveAway (GA).. GA ni sempena menyambut ulangtahun perkahwinan aDieyZa yg pertama pada 23 Julai 2011 yg akan tiba tak lama lagi..

GA kali ni dibuat hanyalah sekadar untuk berkongsi kegembiraan kami suami isteri dengan semua teman bloggers yg disayangi terutamanya kepada yg sudi follow blog ni & selalu singgah ke blog ni..

Untuk yg sudi join GA ni, korang x payah susah2 nak create entry khas tentang GA ni yer.. GA ni akan bermula pada 28 Jun sehingga 23 Julai 2011.. syarat2 untuk GA ni rasanya mudah jer.. sebab aku risau kalau susah2 sangat nanti tak ada orang pulak yg nak join.. hihihi..

Syarat2 GA:


1- peserta perlu menjawab soalan yg dinyatakan di bawah:

apa yg korang rasakan menarik@tidak menarik dekat aDieyZa.BlogSpot?

(panjang jawapan adalah tidak terhad, tapi janganlah sampai korang buat karangan pulak.. hihihi..dalam 1,2 ayat pun dah cukup.. hope dapat jawab dengan ikhlas yer.. soalan ni hanyalah untuk perbaiki kelemahan dalam blog ni & juga untuk pastikan blog ni sentiasa menarik untuk semua yg sudi singgah ke blog ni)

2- tinggalkan sedikit ucapan sempena our 1st wedding anniversary..

(tak kisah la korang nak buat ucapan yg sweet2 ke, kelakar ke, jiwang2 ke atau apa saja bentuk ucapan la.. yg penting ikhlas dari hati korang..)

3- jangan lupa bagitau link blog korang yer..


Untuk GA ni, korang cuma perlu tinggalkan jawapan, ucapan & link blog korang tu dekat kotak komen entry ni sahaja.. senang kan.. kepada yg belum follow blog ni, korang dialu-alukan untuk follow blog ni supaya korang senang dapat info masa aku nak umumkan pemenang GA ni nanti..

Seorang pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah.. seorang lagi pemenang dipilih melalui ucapan yg dirasakan paling bermakna di hati kami suami isteri.. siapakah gerangan pemenang bertuah yg mampu menambat hati kami suami isteri dengan ucapan yg bermakna tu? sama2 kita nantikan..

Hadiah? sesuatu yg istimewa dari tempat kami suami isteri akan berhoneymoon sempena menyambut our 1st wedding anniversary nanti.. insyaAllah akan cuba cari sesuatu yg istimewa di sana nanti..

Hope korang sudi join GA ni yer..









http://adieyza.blogspot.com/2011/06/adieyza-wedding-anniversary-giveaway.html





.

TOUR FEVER WITH evaros-skincare.blogspot.com PART 3



Kepada semua pemenang TOUR FEVER PART 1 & 2 ,di harap anda dah terima hadiah anda. :)

Kali ni Tour Fever with evaros-skincare.blogspot.com Part 3 akan berkampung di Gombak , Kuala Lumpur (bersebelahan Cowboy Simple Western Restaurant Taman Berlian) dari 1 julai - 9 julai 2011. lokasi boleh hubungi 012-6443862




Macam mana nak join?

1. jadi follower
2. buat satu post dengan tajuk " Tour fever with Evaros-skincare.blogspot.com part 3"
3.letak gambar di atas dalam post dan sidebar
4. sertakan ayat ini dalam post anda
" Saya nak PRODUK DARI EVAROS SKINCARE untuk tour JULAI 2011 ini, orang KUALA LUMPUR jangan lupa datang jumpa mereka ."
5.tarikh tutup : 9 JULY 2011
6. Hadiah untuk seorang pemenang bertuah: SATU PRODUK DARI EVAROS SKINCARE
7. Link kan penyertaan anda di bahagian comment


Semoga berjaya! 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://evaros-skincare.blogspot.com/2011/06/tour-fever-with-evaros_29.html
 
 
 
 
.

3rd Giveaway - Passport holder (29th June - 2nd July 2011)



Wanna win this passport holder? Just follow below terms and condition;

1)Be my follower in both of my blog - www.wanazcraft.blogspot.com and www.wanazcraftshop.blogspot.com

2)Link me up on your blog and in return i will do the same.

3)Spread the word about this giveaway on your blog and give me the link

4)Leave just 1 comment and i must be able to contact you through your comment

I will post worldwide so Everyone is welcome to join.

This giveaway will closed on Saturday 2nd July 2011 midnight and the winner will be announce on 3rd July 2011.

I havent decided how i will choose the winner,might be using the random number generator or if i really like the way you spread the word then walllaaaaa....u guess the rest.. :)

Good luck!







http://wanazcraft.blogspot.com/2011/06/3rd-giveaway-passport-holder-29th-june.html




.

Contest " BAJU RAYA FREE"

Assalamualaikum

TOPIK : Contest " BAJU RAYA FREE"
DATE : 28 / 06 / 2011
NOTA KAKI : ner tau rezeki korang kan :)
ENTRY : ...... Sila klik "READ MORE" yer yunk!! :)


Yuyue dapat baju kurung free tau...mak yuyue ada beli karpet,and dapat baju kurung sepasang...baju tuh cntik...kain dye pown elok..mybe kalau jual,harga dye leyh tahan lar kot..ehehe..yuyue pown berkenan,tapi baju kurung yuyue da banyak sangat dah..yuyue tak pernah TRY pown baju tuh..still new okeyh :)...yuyue terfikir nak bagi dekat sepupu,tapi dyeorang ckp

"saiz ngn aku tak oke lar,baju niey kecik ngn aku"

"saiz nieyh besar lar ngn aku"

So yuyue rasa baju nieyh memang besar cikit..tapi tak aper lar kan..yuyue tak tahu nak hadiahkan kat sape..so ada eloknya yuyue hadiahkan kat korang...nak??..





syarat-syarat join senang ajer :

1- FOLLOW yuyue :)

2- Buat entry pasal contest..Letak header yuyue and linkkan ke entry nieyh...Nak copy syarat-syarat nieyh pown boleyh :)

3- Tagkan beberapa orang..pastikan dyeorang tahu.. :)

4- Tinggalkan link entry korang kat ruangan komen niyh..

Contest nieyh TAMAT pada 8/8/2011...lama kan???...ehehe..sambil-sambil nak sampai tarikh tamat tuh,yuyue promote lar blog yang join contest yuyue...

Pemilihan pemenang melalui CABUTAN BERTUAH / LUCKY DRAW...mane lar tau ada rezeki korang kan2...ehehe...





http://www.pwencessyuyue.co.cc/2011/06/contest-baju-raya-free.html



.

CONTEST DESIGN T-SHIRT EMPAYAR BINTANG TIGA




Selamat pagi sume...
haaa.. ari ni mirul nak buat contest kedua Empayar Bintang Tiga 
(tengok tajuk pn dah tau kan kne wat pe)
mirul x nk ckap byak2...kang kene tumbok...haha
ok2...jom tgk syarat2 nk join


1-buat satu entry yang bertajuk "CONTEST DESIGN T-SHIRT EMPAYAR BINTANG TIGA" dalam entry tu ade pic kat atas tu ..xyah letak kat sidebar (nak letak pun xpe..hehe)pastu link kan terus kat sini..

2-follow lah blog empayar bintang tiga nie..snang nak tau pengumuman atau update ape2 (nak follow blog mirul n solehah skali pn x pe ).

3-ape yg perlu korang buat?korang design ikut kreativiti korang masing2...design 2 korang perlu buat berdasarkan ape yang korang pham tentang blog nie...yang penting ori dari korang..no google2 ok... kalau nk google2 jgk ok..tpi kne edit btol2 la yer :) letak design korang...dalam entry korang tu...pas 2..kiteorang akan letak kat wall facebook EBT..(untuk ke fb ebt ..tgk button kat atas yer ) pemenang akan dipilih mengikut like yang paling banyak :)

korang guna pic kat bwah nie untuk letak design korang..
pilih sama ada nk t-shirt warna hitam atau putih :)








5- tinggalkan link korang skali ye..senang untuk pergi melawat dan menilai oleh juri x pro meh lah pakat2 join eh...memeriahkan lagi contest kedua EBT (Empayar Bintang Tiga) nie ..hee

oh ye ! hadiah ...korang dapat satu baju free ( yang korang designd sendiri ) + TOPUP RM30 ^.^ maklumkan kepada kawan2 korang skali yer..heeee

tarikh tutup :
22 / 7 / 2011
pemenang akan diumumkan pada
22 / 8 / 2011 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.empayarbintangtiga.com/2011/06/contest-design-t-shirt-empayar-bintang.html
 
 
 
 
.

Tuesday, June 28, 2011

JOM SEMUA BLOGGER JOIN CONTEST

SALAM

okeh semua..sempena pembukaan blog stella nie...stella nak anjurkan 1 contest anda bersama bear....tentu gegel blogger2 suka bear kan kan kan..or ada koleksi bear kan??? x pon..mesti boyfriend gegel hadiah kan bear  kan kan kan   berapa byk kan daaa  :)....so apa lg jom lahh join contest anjuran stella........





 

okeh x susah pon syarat2 nyer:


1)mesti follow stella dulu ye.....    :)
 2)tempek or tampal or lekat larh pic yg kt atas neyh lam entry tuh okeh
3) letak pic dkt sidebar korang jgk :)
4)klu boleh edit sikit ye..bagi cantek,tertarik ko mmg debooommm :)
5)bg pic yg terbaek okeh......good luck
6)tarikh tutup 20/07/2011 12.00 am
7)terbuka kepada semua..xkesah boy or gegel..pic baby bersama bear pon boleh..atuk,nenek pon boleh :)

tu ye syarat2 nyer x susah kan kan...

hadiah???? terbaek okeh.......
1)pic terbaek ,tercantek,tercomel
2)pic edit tercantek

ada saguhati sekali okeh jommm pakat ramai2 join.....jgn lepas kan peluang :)

GOOD LUCK BEBEHH










http://stellaizz.blogspot.com/2011/06/jom-semua-blogger-join-contest_20.html





.

1st Anniversary Giveaway Dunia Sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.
update 22 june 2011 : hadiah (usb hub) ditambah bagi peserta yang pakai PC baru adilkan :)
 
 
 
 
Hari ini adalah hari bermulanya giveaway pertama shida tanpa partner atau lain-lain. shida bergerak solo untuk giveaway kali ini. Ok firstly shida nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan-kawan blogger shida yang selama ini memberi sokongan dan membuat blog shida semeriah seperti sekarang. Alhamdulillah shida bersyukur keatas rezeki dan dikurniakan kawan-kawan yang sangat baik. 
So sempena blog shida yang nak masuk setahun dalam tempoh sebulan saja lagi ni, shida nak buat kerja amal sedikit dengan membuat giveaway. diharap semuanya akan berjalan dengan lancar hendaknya. sebelum terlupa shida berterima kasih kepada cikguwan sebab sponser banner ini untuk shida 'thank you bro!' Jom tengok syarat-syarat apa yang shida letak untuk giveaway kali ini 'mudah ke'  'susah ke' atau 'ek eleh ke' hehe^^ :
  1. seperti biasa buat entri dengan title "1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida" dan copy banner dalam entri link kan ke blog shida.
  2. 'LIKE' fanpage shida untuk tahu perkembangan terkini GA ini. follow? terpulang ok!
  3. perlu jawab soalan ini didalam entri : pendapat anda tentang shida dan blog shida (tolong! jangan buat karangan ok! hehee^^)
  4. tag sekurang-kurangnya 3 kawan blogger. dia mesti tahu.
  5. sudah siap komen link entri anda ke entri ini. itu saja!

macam mana susah ke senang syaratnye? shida rasa syarat terpendek setakat ini lah hehee^^ so GA ini akan berlangsung selama sebulan (16 June - 15 July 2011) insyallah, kalau shida rasa nak close awal shida akan inform kepada semua nanti.  Hadiah setakat ini cuma untuk 3orang yang bertuah sahaja. kalau GA ini mendapat sambutan yang menggalakkan kemungkinan shida akan tambah pemenang mungkin menjadi 5 atau 10 pemenang insyallah. Hadiah untuk GA kali ini adalah seperti dibawah :)

so ini adalah hadiah untuk GA shida kemungkinan hadiah akan bertambah jika sambutan GA menggalakkan. cara shida adili GA ini menggunakan random.org untuk 2 orang sahaja untuk pemenang lain shida sendiri akan pilih, insyaallah. ok rasanya itu sahaja . shida akan update jika ada sebarang pertukaran. Thank you semua :)















http://duniakushida.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html










.

Contest Blog Paling Kemas

Aishah sebenarnya dah lama nak buat contest ni tapi, Aishah tengah memikirkan reward untuk pemenang. Aishah dah dapat idea so, contest akan bermula hari ini. Contest ini bersyarat tp tak banyak...
( pasal banner tu...buat x peduli dah la...Aishah saja nak buat banner macam tu...tajuk contest lain tp bannner lain ) hehehehe

Syarat-Syarat :

1. Follow blog Heart of Beauty iaitu blog Aishah untuk ketahui maklumat-maklumat tentang contest.
2. Buat entri tentang contest ni. Buat lah sesimple yang boleh. Ikut suka, kalau nak copy paste pun tak apa.
3. Hantar link entri kepada ruang komen.
4. Kalau rajin, tag la...
5. Letak banner dalam entri.

Tak susah kan...Hadiahnya ???

Tempat pertama ... Header pilihan sekiranya nak, name cursor kalau nak, shoutbox icon, bloglist
Tempat kedua..... cursor, shoutbox icon, bloglist

Hadiah akan ditambah insyaallah, sekranya mendapat sambutan yang menggalakkan. Tetapi sekiranya contestant kurang daripada 14, contest ini akan terbatal...

Aishah akan bagi masa yang sangat lama iaitu
27/06/11 ----> 29/07/11
Kalau Aishah x ke mana-mana, Aishah akan mengumumkan keputusannya pada keesokan harinya...

Insyaallah...Jom la join kalau free..Tiada paksaan untuk sertai...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Me & my sister 1st giveway!!

Assalamualaikum!

Setelah 9 hari aku tak hapdet sebab macam malas gila. Aku pun tak tau ah aku kene cocok ubat malas-hapdet-blog ke ape kan, tapi memang betul, macam tak tau nak tulis ape. 

BACK TO THE TOPIC! yeah, my sister( art ) and I ada nak bagi giveaway. 



Jadi, ini adalah syarat2nya! its easy as ABC. kalau nak 123 pun diterime jugee.


1. Follow blog art.design.craft
2. Follow blog Fatin Najwa
3. Like page art.design.craft 
4. Buat entri yang kreatif bertajuk "ADC & FN GIVEAWAY" dan letakkan banner giveaway dalam entri anda serta link blog kami. Kreatif tu tk kisah lah nak buat ape2 pasal 
gmbr, or just tulis entry yang best2
5. Letak banner di atas dekat sidebar blog korang. Dan link-kan sekali.  
6. Tinggalkan link untuk entri anda pada kotak comment pada entri ini.
7. Tag 3 rakan anda untuk sama2 join giveaway ini. Bagitau diorang eh. Kalau tak bgtau, haa 
Allah tau. teeet. Sharing is caring. =)


So, syarat pun dah hebat. Hadiah pun mesti hebat jugak bro. Kalau tk, tak equiliburum lah kan. Ha dah kenapa tibe2 masuk bab ni pulak. So, hadiahnye adalah :-




Hadia utama ----> 2pcs Pouch(2 pemenang)

Hadiah tempat kedua ----> 1pcs butterfly clip & 1pcs pinky purse


Hadiah tempat ketiga ----> 1pcs guitar keychain & 1pcs pinky purse


Tempat keempat ----> 1pcs lollipop hp charm & 1pcs pinky purse


Jom Join Giveaway: Aisumi!! saya nak DRESS tu!!

Dah lama tak anjurkan apa-apa contest.. dan hari ni tiba-tiba mood tu datang lagi.. sebenarnye sambil-sambil tu aisumi nak give space untuk my wardrobe.. jumpa satu dress ni yang tak mungkin dipakai lagi.. so, dengan baik hatinya dan bersempena kita dah masuk pertengahan bulan JUNE.. sumi nak buat satu giveaway untuk korang semua..

Cara Nak Join senang saja:-

  • Buat satu entry mengenai "giveaway" ni dengan tajuk: Jom Join Giveaway: Aisumi!! saya nak DRESS tu!!
  • Letak gambar diatas dalam entry korang dan jangan lupa buat backlink sekali.. make sure backlink tu link ke blog ini la eh..
Tarikh tutup:-
30 June 2011 (11.59pm)

p/s: ayat untuk buat entry tu terpulang pada korang nak buat macamana.. yang pasti yang bertuah akan menang dress dalam gambar tu.. CEPAT CEPAT!! sebarkan pada rakan anda.. lagi ramai lagi seronok..!

p/s/s: dress tu aisumi pakai sekali jer.. lepas tu tak boleh pakai dah.. badan semakin sehat! haha.. SELAMAT MENCUBA!

p/s/s/s: untuk referrer terbanyak pun ada hadiah menanti jugak.. so jangan lupa bagi tau dari siapa korang dapat tau mengenai giveaway ni.. samada dari aisumi sendiri atau dari blogger lain.. 

p/s/s/s/s: terpulang pada korang nak follow atau tidak blog ni.. lagi satu jangan lupa tinggalkan komen nama dan jugak url entry korang yer.. senang sumi nak hubungi balik nnt :-) hehehe.. okehh! tu jer.. tataa~
 
 
 
 
 
 
http://aisumi-style.blogspot.com/2011/06/jom-join-giveaway-aisumi-saya-nak-dress.html
 
 
 
 
 
.

@ Win LC Clutch From BabyIbu Shoppe!!

Apa?
Win LC Clutch From BabyIbu Shoppe!!


Bila?
14 Jun 2011 - 24 Julai 2011

Bagaimana?

  • Share giveaway ini dan letakkan gambar di atas di dalam entry anda (Facebook/Blog)
  • Linkkan entri anda dengan entri giveaway ini
  • Masukkan link BabyIbu Shoppe dalam entri tersebut
  • Untuk FB, like BabyIbu Shoppe; Untuk Blogger, linkkan BabyIbu Shoppe dalma bloglist anda
  • Tinggalkan link penyertaan anda di komen entri ini
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog). Setiap penyertaan dinilai berasingan


Hadiah


Kategori Entri Paling Menarik/Kreatif


Hadiah Utama
Sebuah clutch/wallet Liz Claiborne Bernilai RM150



Hadiah Saguhati x 2
Voucher BabyIbu Shoppe bernilai RM30 untuk setiap pemenang

Kategori Cabutan Bertuah 
(melalui Random.Org)


Hadiah Utama
Permainan Fisher Price bernilai RM50

Hadiah Saguhati x 5
FM dari UK

Menarikkan? Good luck semua!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Monday, June 27, 2011

giveaway duo by duniaku dan hatisamronkin!

assalamualaikum semua!selamat hari isnin semua!nampak tajuk diatas!sila jangan tampar diri sendiri sebab ini adalah kenyataan!finally aku umumkan tentang giveaway duo by hatisamronkin dan duniaku!let see syarat2 penyertaan!


syarat-syarat giveaway!
1- buat entry bertajuk giveaway duo by duniaku dan hatisamronkin
2- letak banner atas ni dan jangan lupa link kan ke entry contest ni!so senang orang lain nak tahu rite?ouh tak perlu di side bar kerna ku tahu itu semak!
3- tiada paksaan untuk follow kedua-dua blog dan juga kedua-dua fanpage penganjur.kalau mahu dipersilakan!
4- sila sebarkan giveaway ni dengan tag 2 orang kawan anda ye!
5- kalau semua yang kat atas dah selesai silalah hantar link entry korang tu dekat ruangan komen ok!
6- giveaway ini akan berakhir pada 31 JULY 2011 pada pukul 10 malam.(malaysia)

hadiah:
3 hadiah untuk lelaki dan 3 hadiah untuk pompuan!so ade 6 semuanya!

ape lagi sume!jom kita join ramai2!







http://hatisamronkin.com/2011/06/give-away-duo-by-duniaku-dan-hatisamronkin/





.

3 in 1 GA LIKE




kali ni sy nak anjurkan GA ' like '
ntahle tapi sejak dua menjak ni asyik tergoda plak ngan contest like FB ni
alhamdulillah ada gak rezeki qaisara n papa menang contest INI
so saper2 sudi jom la join my first GA ni
syarat2nya mudah saja
1) kena jadi follower sy okey... pas tu kena ada akaun FB beralamat d malaysia
2) senaraikan my little princess sbg bloglist anda. ( 1 extra cabutan )
3) buat entry bertajuk 3 in 1 GA like dan copy gmbr d atas ( 1 extra cabutan )
4) sekiranya anda like ke3 contest ni  ( 1 extra cabutan + kategori hadiah misteri )
contest 1      1) mula2 anda kena like PAGE ni dulu
                    2) pas tu like GAMBAR ini
contest 2      1) mula2 anda kena like PAGE ni dulu
                    2) pas tu like GAMBAR ini
 
contest 3       1) mula2 anda kena like PAGE ni dulu
                    2) pas tu like GAMBAR ini
hadiah?... akan d update kemudian bergantung kpd bilangan penyertaan
 tarikh tutup : 15 Julai 2011
.

Contest Sambung Cerita Effa CuRio!!~

Tetiba rasa nak buat contest.. hehehe.. jom la join..


okay.. 
syarat-syarat:-
* Follow Twitter Effa CuRio (kalau ada twitter la)
* Buat entry ' Contest Sambung Cerita Effa CuRio!!~ '
* copy banner and link ke blog Effa CuRio
* tag la seberapa byk orang pun.. minimum sorang je.. yg penting org tu tau die kena tag..
* dah siap entry sila tinggalkan link entry di comment

Dateline : 31st July 2011

Sila sambung cerita di bawah ni..

Suatu hari, saya dan Effa CuRio pergi bercuti di .......................... 


(xkisah la cite seram ke sedih ke happy ke)


Citer yang paling kreatif & menarik akan dijadikan pemenang

Hadiah :
Free header sponsored by ebEzrin
Blog review
2 or 3 cute handmade sponsored by kucharlana's handmade

So ada siapa2 nak sponsor hadiah lagi tak??..








http://emogurlz-emolovers.blogspot.com/2011/06/contest-sambung-cerita-effa-curio.html




.

Lovely Moment Giveaway

Sempena ngan anniversary aku yg ke 4 pada 0707 (syukur Alhamdulillah) nie aku nak berkongsi kebahagiaan ngan u olls...nie adalah 2nd GA dari aku...Meh kita tengok syarat2nya...

1.Mestila kena follow blog aku nie... (ikhlas ke tak itu atas u olls...pasnie nk unfollow xpe tp agak2 leh x msk GA aku lepas2 nie hihihi)
2. Copy & Paste banner di atas n wat entry pasal GA aku nie serta jgn lupe link kan kembali ke blog aku...
3. Share ngan kami gambar yg korang rasa lovely moment korang(gmbr yg touching,feeling2 pun xpe)...ngan husband ke,anak ke,mak ayah ke,angkat2 ke,atuk nenek ke, pakwe ke bestpren ke...sape2 jela...even ngan haiwan kesayangan korang pun aku kasik...ikut suka hati korang...
4. Sape2 yang rasa nak hadiah tambahan sila LIKE page bizz buzz kami di Facebook.... Shahzuraproduction Wedding Photography ...Sape2 yg LIKE akan di undi (random)dan pemenang akan mendapat sekeping gambar bersaiz 8R yg diedit sepenuhnya oleh my laling...gambar suka hati u olls nak hanta kt kami utk di edit dan diprintkan...contoh gmbr tgkla kt FB kami tu...
5. Komen kt entry nie nama korang,id follower,id FB(kalau korg LIKE FB kami) dan link entry u olls...
6. Lovely Moment Giveaway akan berlangsung sehingga 16 Julai 2011

Gambar2 akan di nilai oleh my laling dan pemenang akan menerima hadiah dari kami yang akan dibawa pulang dari percutian kami di ***** (dalam M'sia shj)...

Oh ye...aku belum putuskan nak bagi hadiah utk berapa orang...mungkin 1,2,3,4,5,6,7 tgkla ek...lagipun rasa macam nak share gak u olls FM yg kawan aku bwk blk dari Paris & italy...nak ke?? hah pe lagi bodek jgn x bodek;p






http://shahzurahabib.blogspot.com/2011/06/lovely-moment-giveaway.html



.

SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone

click picture untuk like page ART Z'ZONE


hello guys. happy monday. anda semua sihat tak di pagi isnin ni? hopefully semua nya sihat and happy ok. ehem..ehemm.. ketaq juga nak buat ENTRY kali ini. ape yang korang fikir tengok tajuk entry di atas? "SIAPA BERTUAH DAPAT BAJU RAYA DARI Art Z'Zone". ofcos la dapat hadiah atau ini adalah giveaway rite? yes u are. dengan rasa berbesar hati nya saya nak ajak rakan-rakan yang berblog, berfacebook untuk join giveaway yg Art Z'Zone buat ini. who is lucky can gets JUBAH, KAIN PASANG, and shawls yg diterbangkan jauh dari INDONESIA. (sebab products kami memang diimport dari sana). first batch yg join giveaway ini sudah tahu siape pemenang nya. next utk 2nd batch and 3rd batch.so, apa tunggu lagi rakan-rakan, jom meriahkan giveway ini. mana tahu anda mungkin pemenang yang bertuah yang kami cari. tapi, nak join kena lah ada syarat kan. mudah sahaja, 

1. like page Art Z'Zone . AND follow sangselembai.blogspot.com
2. buat simple entry pasal giveawy ni. letak banner SANGSELEMBAI.BLOGSPOT dan link kan pada page Art Z'Zone. 
3. tajuk entry haruslah "SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone" .
4. tinggal url entry korang di ruangan komen ini.
5. anda hendaklah tag entri ini kepada 3 orang rakan (lebih pun tak apa).

* itu je.hehehe... lets hurry guys. mungkin anda adalah yang bertuah. tarikh tutup GIVEWAY ini pada 20 july 2011. (atau akan dipanjangkan mengikut sambutan). hadiah akan saya upload nanti. gud luck kawan-kawan.
.

Cotton Flower Brooch Giveaway ^^

Giveaway aku ni simple saja...


Syarat-syaratnya :

  1. Buat satu entry "Giveaway dapat Cotton Flower Brooch la"
  2. Letakkan gambar di bawah ini dalam entry korang 
  3. Buat slogan "Aku nak Cotton Flower Brooch ni sebab" (jawapan yang kretif akan menjadi penentu pemenang nanti, hakimnya bukan lanabusybee, sbb aku tak sampai ati , my hubby munchy ^^)..kalau korang nak la yer, kalau tak mau sudah hahaha ^^
  4. Tag 2 orang kawan korang.(ok, syarat sampai no 4 je k )
  5. tak payah follow blog aku pun, kalau nk follow, di persilakan, kalau tak mo, nanti aku umumkan pemenang korang tak redeem, jangan marah ek ^^..aku kasi pada orang lain heee~~
  6. Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 15 hb 7 nanti yer..so cepat2  la buat entry..senang ja kaaaan?? Maybe akan lebih cepat muahaha
  7. Pengumuman pemenang pada 18 hb 7 nanti yer ^^
So hadiah2 giveaway ada 3 hadiah, bermaksud ada 3 pemenang la yer ^^..
  1. Hadiah pertama 4 Cotton Flower Brooch (saiz besar) + 4 Cotton Flower Brooch (Saiz Kecil) = 8 brooch
  2. Hadiah pertama 3 Cotton Flower Brooch (saiz besar) + 3 Cotton Flower Brooch (Saiz Kecil) = 6 brooch
  3. Hadiah pertama 2 Cotton Flower Brooch (saiz besar) + 3 Cotton Flower Brooch (Saiz Kecil) = 5 brooch
Takde la grand sangat pun hadiahnya pon adui ^^..tapi free, sapa nk nyer pun aduui, sile ler joinnyer pun contest aduii ^^ (hahah terikut jozan daaa, acai ^^)

Oh ya, kalau korang tak tau apa fungsi cotton flower brooch ni, dia boleh di pakai di tudung, pinkan di shawl dan juga di baju korang ^^ someeeey^^







 
Adakah brooch di atas akan menjadi milik korang?? Semuanya free termasuk postage ^^..so apa tunggu lagi, buatlah entry sekarang ^^


aku nak tag semua follower aku ^^, sudi2 kanlah yer ^^ weeewit =) 
(tapi kalau bukan follower tapi silent readernyer pon boleh join la aduiii ^^)

p/s : entry korang letak dalam comment yer ^^ kumawo ^^ 
 
 
 
 
 
http://lanabusybee.blogspot.com/2011/06/cotton-flower-brooch-giveaway.html
 
 
 
 
.