Saturday, July 30, 2011

CONTEST : GAMBAR TERBAIK 27-3 AUGUST 2011




CONTEST BERSAMA DARI ADAMAINAA.COM DAN ABDULFARIQUE.COM UNTUK BLOGGER-BLOGGER MALAYSIA.

CONTEST : GAMBAR TERBAIK 27-3 AUGUST 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. COPY BANNER CONTEST SEPERTI YANG TERTERA DI ATAS
2. TAJUK CONTEST : CONTEST GAMBAR TERBAIK
3. KONGSIKAN 1 GAMBAR TERBAIK DARI ANDA BERSAMA KAMI.
4. TULISKAN 1 ENTRY DAN CERITAKAN KISAH DISEBALIK GAMBAR TERSEBUT
5. HANTARKAN LINK ENTRY ANDA KEDALAM RUANGAN KOMEN DI ENTRY INI.
6. CONTEST INI AKAN TAMAT PADA TEPAT JAM 12 MALAM 3 AUGUST 2011.
7. NAK FOLLOW BLOG AA DAN BLOG AF ADALAH DIGALAKKAN.


KANDUNGAN GAMBAR :

1. TIDAK MEMAPARKAN ISU-ISU SENSITIF BERKAITAN AGAMA,BUDAYA,DAN POLITIK.
2. MESTILAH GAMBAR DIRI ANDA
3. GAMBAR YANG DI EDIT TIDAK DI TERIMA
4. PASTIKAN GAMBAR ANDA BOLEH DI COPY OLEH KAMI. ATAU SEDIAKAN LINK.

CARA PEMILIHAN PEMENANG :

GAMBAR ANDA AKAN DAN DI UPLOAD DI FANPAGE ABDULFARIQUE.COM DI FACEBOOK. 2 GAMBAR YANG MENERIMA JUMLAH "LIKE" TERBANYAK AKAN MEMENANGI CONTEST INI. JUMLAH LIKE TERSEBUT MERUPAKAN JUMLAH MARKAH ANDA BAGI CONTEST INI.

KAMI HANYA AKAN MENGADILI 3 ENTRY TERBAIK YANG AKAN MEMENANGI CUSTOM DOMAIN SELAMA SETAHUN. 

LINK FANPAGE ABDULFARIQUE DI FACEBOOK : CLICK DI SINI 

TEMPOH MASA UNTUK "LIKE" GAMBAR PENYERTAAN ADALAH DARI TARIKH 4-5 AUGUST DAN AKAN TAMAT PADA TEPAT JAM 12 MALAM.

PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 6 AUGUST 2011.

SEMOGA BERJAYA ! 





http://www2.adamainaa.com/2011/07/contest-gambar-terbaik-27-3-august-2011.html



.

Give Away " Saya Giler Bola"

Hello, hehe penangan bola semalam x hilang lagi. Korang minat bola? Memang gila dengan bola? So, korang sangat sesuai join Give Away ni. Syarat2 dia pun x susah. Basic je


1) Copy banner kat atas, letak kat kat blog korang ( Jangan lupa linkkan ke blog Miss )
2) Buat satu entry khas. "Saya Giler Bola..... " ( Jangan lebih dari 50 patah perkataan la...Miss x mau baca entry panjang2 )
3) Komen kat komen box ( link ke blog korang )

Mudah kan..hehe, harap ramai yang join. Kalu nk senang ikut perkembangan GA ni, jadilah follower Miss ( x wajib tau )

Apa hadiah yang Miss nk tawarkan?? Jeng2


Poster bola..Gambar kat atas adalah 3 dari 10 poster yang Miss nk bagi kat pemenang. Size dia lebih kurang 30cm lebar 40cm tinggi. Ada poster Robin Van Persie, Karim , Lionel Messi, Kaka, Drogba dan ramai lagi lah.  Poster ni 3D tau, kalu masa fifa tahun lepas, satu bernilai lebih kurang RM30 and above. Berminat?..Join lah cepat2


Tarikh tutup penyertaan adalah tepat pada ketika "Pengumuman Raya Aidilfitri" di buat..=)
 
 
 
 
 
http://misslyzeer.blogspot.com/2011/07/give-away-saya-giler-bola.html
 
 
 
.

Friday, July 29, 2011

Lovely Giveaway..


Lovely giveaway dianjurkan oleh 3 blog....



Syarat-syaratnya...
1. Letak banner kat atas beserta link ke entri ini (http://gift4blogger.blogspot.com/2011/07/lovely-giveaway.html) dalam entri dan sidebar..
2. Follow 2 blog, iaitu Gift4Blogger dan Lenloy-Closet.  
Lulu-pages tak perlu sebab blognya dah dikenali ramai.. Orang pemes gitu ;P. 
Tapi kalau nak follow pun tak kisah..
3. Tag 2 orang dan pastikan mereka tahu..
4. Senaraikan semua hadiah (copy paste lagi senang..)
5. Tinggalkan URL entri dan id follower di ruangan komen entri ini.


Syaratnya mudah, kan?? dan meh kita tengok apa hadiahnya..



Leg Warmer untuk 2 orang pemenang, yang akan memenangi sepasang leg warmer setiap seorang. (sesuai dipakai dihari raya...owh anak anda akan berseri dengan leg warmer ini..) Hadiah ini disumbangkan oleh Lenloy-Closet.



Hadiah seterusnya, merupakan iklan giveaway/contest, atau apa saja, selama ianya berjalan (sehingga tarikh tutup) dimuka depan paling atas Gift4Blogger.(sticky post beserta banner GA/contest penganjur melekat..)..Blog yang mengiklankan giveaway, contest dan lucky draw blogger secara percuma...







Dan hadiah seterusnya, merupakan 2 pemenang, akan memenangi entri khas di Lulu-Pages, sticky post selama 24 jam...Pergh...trafik si cantik manis ni, jangan ceritalah.. hebat woo....







Ini bermakna, akan ada 6 orang pemenang yang akan bertuah....

Tarikh Tutup adalah 29hb Julai 2011 Jam 10 pagi)... (SELAMAT BERPUASA..)




.

♥ Mom & Me Cutest Posing Contest ♥


1.Sila pastikan entry contest dimulakan dengan dgn ayat

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"

2.Contest ini terbuka kepada semua blogger yang mempunyai alamat Malaysia dan had umur anak adalah dari sehari sehingga 4 tahun sahaja(lahir dari 2007-2011).
3.Wajib menjadi follower  http://damiaqish.blogspot.com, http://mrspapi.blogspot.com/http://bawakupulang.blogspot.com/http://blog-packmelove.blogspot.com/ & http://iceboxrivet.blogspot.com/
4. buat 1 n3 berkenaan contest ni, tepek banner contest (entry & SideBar) & penaja
(sekiranya ada)kat entry & pastikan ade link back & mention nama penganjur + penaja kat entry contest masing2
5. Letakkan SEKEPING gambar LATEST anda + anak anda dengan tajuk
"MOM & ME CUTEST POSING CONTEST"
(mengikut tajuk contest pada setiap bulan)
6. Tempoh Contest bermula pada 28/07/2011 sehingga 18/8/2011.
7.Hadiah akan dipos terus oleh penaja dan penaja berhak mengubah hadiah tanpa sebarang notis tetapi mestilah dengan nilai yang sama
8.Setiap peserta yang telah menang salah satu dari Seasonal Contest tidak layak untuk menyertai contest yang seterusnya, sebab yang menang akan berentap untuk
FINALE 2D1N
9.Hadiah Untuk Grand Prize 2D1N hendaklah dituntut dalam tempoh masa sah lakunya
6 bulan dari tarikh pengumuman pemenang, hanya kos penginapan sahaja yang akan ditanggung oleh penaja & penaja berhak untuk menggantikan hadiah Grand Prize kepada RM setimpal dengan harga penginapan yang dipilih
10. Pemenang perlu menebus hadiah berkenaan melalui penaja dengan menyatakan tarikh & masa untuk proses booking penginapan dilakukan oleh penaja
11.Penganjur berhak mengubah mana-mana terma & syarat @ membatalkan contest sekiranya berlaku sebarang perkara yang tidak diingini tanpa sebarang notis terlebih dahulu
12. Syarat contest boleh diubah dari masa ke semasa melalui pengumuman yang akan dibuat di blog ini
13. Sila tinggalkan link penyertaan di entry ini
14. Gambar yang menarik gaya posingnya akan dikira sebagai pemenang, hadiah pemenang untuk anak & Ibu

hadiah contest kali ini ditaja oleh
http://mrspapi.blogspot.com/http://bawakupulang.blogspot.com/http://blog-packmelove.blogspot.com/









.

SakuraBoutique-Syawal GiveAway Contest! (for Blogger)

Baru2 ni kami baru je buka contest "cabutan bertuah Syawal Sakura Boutique", yang tu khas buat our dearest customers. Tak perlu buat apa2pun, cuma beli any set from our latest products yang kami dah highlight-kan(kirakira sets dan combi sets), then your name will automatically listed as participant. Berminat nak cuba SK-II products? Now is the very right time, you'll get a special promotion price and at the same time, if you're lucky, you'll be the winner! Hadiah sangat best!
On another note, kali ni kami berbesar hati nak buka lagi 1 contest, pra-syarat penyertaan sangatlah mudah...
Syarat2nya...

1. you must have your own blog of course...
2. buat 1 entry khas ber-title "SakuraBoutique-Syawal GiveAway Contest"...
3. copy-paste gambar kat bawah ni ke dalam entry dan link-kan gambar ke blog ini...
4. buat 1 tagline iklan or whatever you want to say about us(tak kesah either tentang blog ni atau produk2 kami, anything!). Simple pun tak apa, beberapa baris ayat pun dah ok...

5. Tag at least 2 orang blogger lain untuk join contest ini...

6. Let us know about your participation, leave your entry's link in our comment box...







Pemenang bakal dipilih berdasarkan entry yang dihasilkan...
Tarikh tutup penyertaan : 14hb ogos 2011(Ahad)...
Pemenang akan diumumkan selewat2nya ada 17hb ogos 2011...
Hadiah : SK-II elegent make-up bag + 1 set of SK-II products !!!





http://ols-sakuraboutique.blogspot.com/2011/07/sakuraboutique-syawal-giveaway-contest.html




.

Saya nak hadiah raya ~ giveaway


Assalamualaikum kawan2 yg baik hati.
Asik join GA orang je kan. harini sy rase nk buat GA sendiri la pulak :)

syaratnye mudah je.
1) Buat entry yg ringkas tentang GA ni.
2)Follow blog INI dan INI.
3) Jgn lupe copy banner kat atas tu n link ke entry ini.
4) Tinggalkan link dekat bahagian komen.
Due date: 30/8/2011

Hadiah raya yg menanti anda:

1 pemenang untuk Hotlink hot ticket RM15


2 pemenang untuk topup RM10 :)

3 Pemenang lain untuk topap RM5 ^_^

Jom ajak kawan2 join jugakk :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Nea Flerida nak bagi hadiah!!

Assalamualaikum :)

dengan ini nil merasmikan giveaway terbaru untuk blog nie :) syarat2 yang mudah sahaja! Dun worry =)

♣ bunga-bunga kehidupan ♣
(nie banner contest ya)


Syarat2 :
1. Buat Entry dengan tajuk Nea Flerida nak bagi hadiah!!
2. Add banner diside bar dan add blog nil di bloglist anda.
3. Klik LIKE kat sini dan kemudian klik LIKE untuk gambar ini.
4. Tinggalkan komen dalam entry ini dengan format
id fb :
url entry :

n then tunggu keputusan diumumkan! :)
senang kan??

n Giveaway ini berlangsung pada 29hb July - 30 Ogos. :)
Jom ramai2 meriahkan !!
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Wednesday, July 27, 2011

SUJI SUJI GA CONTEST~AKU DAN BAJU KURUNG

Suke berbaju kurung? 
Ade baju kurung yang special or make u feel special?
Jom share baju kurung dalam contest kami!!!


T&C yang sgt simple;
Jadi follower blog ni & also LIKE! kami (Suji Suji Collection) di FB

Buat satu entry yang simple pasal contest ni, upload pic dengan baju kurung tu

Letak banner contest (mcm kt atas ni) kat sidebar sepanjang contest

Tag 5 org kwn2 yang ske join contest, pasti kan kwn2 yg di'tag' tahu 


Pemenang di Pilih Based on;
* Best picture/best dress/best posed *

* Klu de story pasal baju tu kire advantage, klu xde pn xpe... *

* But make sure keep it simple!! *

*10 yg terbaik akan di upload ke FB kami  *

* Sape yg dpt LIKE plg byk itulah pemenang nye... *

Tarikh Tutup;
05/08/2011
at 1500

TOP TEN will be declare
on 07/08/2011 at 1500


HADIAH???
1st >> Sepasang kain COTTON VISCOSE / VISCOSE 2!!
2nd >> Sepasang kain COTTON GOLD!!
(Pemenang boleh pilih mne2 kain dalam collection kami)

Lastly, jangan lupe tgl kn comment di entry ni;
Link Entry:
Email:
ID follower:

GOOD LUCK!!
 
 
 
 

 
 
 
 
.

Giveaway Wirda Warda

Grand Prize

This is simple GiveAway from Wirda Warna , my newbie blogshop .

required entries :

1. First of all , do LIKE my WirdaWarna Facebook page
2. Make a simple entry about this GiveAway and dont forget to put on the banner in your entry (which provided up there) .
3. Do follow me , but this is not necessary , just to make you easier with this giveaway updates .
4. Do tag at least 2 of your friends and make sure that they aware with your tag.
5. DONE ! and leave your link HERE !

This giveaway open from today, 26 of July till 25 of August 2011






http://farahwir.blogspot.com/2011/07/giveaway-wirda-warda.html



.

GiveAway EdY : still beauty..

Hi Guys...GiveAway datang lagi...entah untuk kali keberapa pun aku tak ingat...hehe

GiveAway kali ini bersempena kelahiran "anak" baru The Beauty In Ugly...mungkin ada yang dah tau, dah mungkin ada jugak yang masih tidak mengetahuinya...maka lahirlah sebuah blog yang masih mengekalkan trademark BEAUTY iaitu "TRAVEL BEAUTY"...

Kelahiran blog ini bukanlah untuk menunjuk-nunjuk, mahupun bermegah diri (walaupun ada yang hantar comment kata aku macam tu kan)...tetapi kelahiran blog "Travel Beauty" adalah bertujuan untuk berkongsi pengalaman  tuan punya blog ke tempat2 yang pernah dilawati selain memberi panduan untuk korang yang plan nak pergi tempat2 tersebut...just it...noktah...

Ok..straight to the point...GiveAway kali ni tak perlu nak kreatif2, tak perlu nak buat2 slogan, tak perlu tepek2 gambar, tak perlu nak pening2 kepala buat ayat gempak2...






Just follow this simple steps :

1. Buat entry bertajuk "GiveAway EdY : still beauty"... dan paste banner contest dalam entry tu

2. Make sure kat entry korang ada link ke blog 
- http://danielzaidi.blogspot.com/
- http://edyzaiditravel.blogspot.com/

3. Follow kedua2 blog di atas tadi...

4. Tag at least seorang blogger lain dan make sure dieorg tahu...

5. Tinggalkan link korang kat bahagian comment entry ni...

Tarikh tutup penyertaan pada 11.59 malam, 7 Ogos 2011


Hadiah2 yang bakal menanti anda

Tempat pertama : 2 x Patung Angry Bird



Tempat kedua : 3 x Handphone Stand Angry Bird



Tempat ketiga : 5 x Patung Comel dari Australia



Apa Tunggu lagi???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Tuesday, July 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU


 
Saya join..
jom tukar link :)






.

sollehahn.com domain giveaway

sollehahn.com_domain_giveaway

Sempena menyambut bulan Ramadhan yang bakal tiba, sollehahn.com mengadakan giveaway bermula 24 Julai – 24 Ogos ini. Hadiah yang bakal ditawarkan berupa domain percuma untuk setahun.

Cara-cara penyertaan :
1. Buat entri khas di blog anda dengan tajuk”sollehahn.com domain giveaway“.
2. Cadangkan satu tagline menarik untuk sollehahn.com.
3. Trackback entri penyertaan ke entri ini , atau postkan link entri tersebut di ruangan komen entri ini.
4. Like fanpage sollehahn.com di facebook bagi memastikan anda tidak ketingggalan sebarang pengumuman berkaitan.

Format giveaway;
1. Pemilihan pemenang adalah menggunakan random.org
2. Entri penyertaan hanya akan diterima bermula 24 Julai sehingga 11.59 malam 24 Ogos.
3. Pengumuman pemenang akan dilakukan dalam tempoh 3 hari selepas penyertaan ditutup (27 Ogos 2011)







http://sollehahn.com/2011/07/sollehahn-com-domain-giveaway/



.

Kontest Menang Duit Raya

SaLam Satu Malaysia .. seperti yang telah di canang-canang kan , maka puanbee.com akan mengumumkan kontest akan bermula pada hari ini 25/7/2011 – 25/8/2011 .. sebulan sahaja , kerana semua hadiah di jamin sampai sebelum hari raya insyaallah kalau tak de apa-apa halangan ..Untuk menjadi penaja masih di buka sila ke artikle INI boleh melihat hadiah yang di tawarkan disini 
Syarat- syarat contest :
    • Buat satu Artikle promosi Kontest Menang Duit Raya dan PRODUK VCO yang di jual di blog puanbee.com
    • Terbuka kepada pengguna blog atau facebook (jika facebook boleh buat note )
    • Hantarkan link ke blog Puanbee.com di tempat komen artikle bertajuk Kontest menang duit raya
    • Di bahagian bawah artikle , masukkan ayat seperti di bawah berserta dengan link :
Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbeeDOTcom dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh Myglobalnetwork, UpProfits , Agent Top up , Adamhaiqal , Oraitlah.com , Lela Lelord , kakpah , Chipscokelat , Esempoi , juenita mary kay , mindasasterabahasa , Kakpah k-POH
Senarai Sponsor akan di update dari semasa ke semasa ..
Cara penentuan pemenang : Melaui 2 cara 1- top refferal , 2- random
  • Cara saya menentukan adalah memalui cara top refferal yang di tentukan oleh google analitik , untuk menjadi top refferal terpulang kepada peserta ..
  1. sama ada buat artikle sticky post dari blog masing-masing , sebarkan artikle kontest korang di facebook atau twitter , melalui artikle korang ada klik ke blog saya akan di kira ..
  2. langgan feed bunner saya dan letakkan disidebar
  3. buat banner
  4. apa sahaja yang boleh korang buat untuk menjadi top refferal ke blog saya
  •  Beberapa hadiah akan di beri kepada peserta melalui random.org sebagai saguhati.
Sekian itu sahaja , simple saja kan ? kalau rajin nak tag kawan-kawan sila lah berbuat demikian , saya tak letak kan sebagai syarat .. Terima kasih selamat berjaya …





http://puanbee.com/kontest-menang-duit-raya/



.

**GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana

Sempena pembukaan blog ini, dengan berbesar hati tuan empunya blog nak bagi hanbag percuma kepada mereka yang bertuah.......

Syarat-syarat:

1. Mesti jadi Follower blog ini
2. Tepek gambar GIVEAWAY nie kat side bar blog kwn2....
3. Buat entry berkenaan dgn GA nie
4.Tinggalkan komen kat entry ini
5. Boleh add Koleksi BegTangan Hana II kat FB....klu xnak add pun xpe....




Tarikh tutup : 15082011
Pemenang akan dipilih secara random
Keputusan ada muktamad








.

"Contest: Saya ada Cash RM1000..!!"

Salam, fiQ'Ra nak buat lagi 1 contest..
ni contest ke 2 lah kiranya.. hope ada sambutan ;)
MyEm0.Com
sempena meyambut kedatangan Ramadhan

MyEm0.Com

Syarat:

-  Harus follow blog fiQ'Ra & Afiq
-  Harus listkan blog fiQ'Ra di bloglist
-  Harus ada alamat di Malaysia
-  Harus Tag 3 rakan awak
-  Harus copy gambor duit di atas tu pada entry awak
-  Harus buat entry, tajuk "Contest: Saya ada Cash RM1000..!!"
- Last, harus tinggalkn link awk di sini

Homework awak:

-List kan 2 benda yang awak nak dengan adanya cash RM1000- 
MyEm0.Com
Contoh:

1) Laptop
2) Speaker


contoh 2:


1) baju
2) tudung


contoh 3:


1) sofa
2) karpet

2 barang SAHAJA.. senang kan? hehe.. bak kata afiq, dah beli laptop kan best ada speaker besor.. make sure barang itu ada lah kaitan nya.. macam contoh kat atas tu =)

MyEm0.Com
Hadiah?? jom tengok~


MyEm0.Com


best tak? nyum3, boleh makan waktu berbuka @ sahur..
Pemenang di pilih berdasarkan 2 list benda yang besttt wookkk


2 orang entry terbaik akan mendapat shawl ^^,

14 julai sampai 31 julai ni jer

jom dapatkan kurma YUSUF TAIYOOB..!!

chaiyok2 naaaa ;)
MyEm0.Com








.

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET

Setelah menyepi buat seketika.. Ady muncul dengan gaya paling montel!!!!

Kemunculan kali ini kerana ingin memberikan sedikit buah tangan buat kawan-kawan blogger yang sudi singgah kat blog yang makin hari makin pudar warnanya ini :)


Bersempena dengan percutian ke Phuket kali ini ( 8 Ogos 2011 ), Ady dengan rasa rendah diri ingin meminta penyertaan kawan-kawan bagi mendapatkan ole-ole dari Phuket...

Caranya mudah saja :
  1. Buat entri tajuk "GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET"
  2. Letak header Ady ni dan linkkan entri tersebut ke sini.
  3. Dalam entri tu, berikan tajuk entri Ady yang paling kawan-kawan semua suka dalam blog Ady ni, nyatakan gak kenapa anda suka entri tu.
  4. Dah publish entri tu, post link kat entri ini k.
  5. Pemenang Ady akan pilih guna random.org sehari sebelum Ady berangkat (so leh bajet siap2 hadiah yang sepatotnya dibeli).

#Tutup Ahad - 31 July  2011 - 6.00 petang
 
 
 
 
 
http://www.adybudika.com/2011/07/giveaway-ady-budika-nak-kasi-ole-ole.html
 

 
.

Monday, July 25, 2011

2nd GIVEAWAY YANA CRAFT

Yana Craft dah berusia 2 tahun...dalam percutian yang panjang ni yana nak meraikan bersama sume bloger2 n rakan facebook dengan 2nd GIVEAWAY YANA CRAFT...
 hadiah kali ni sgt2 menarik.. terbuka kepada semue... tapi ada syarat.. sblum tu.. jom tgk hadiah2 nyer.. =)



Pilihan 1 : Anda boleh pilih salah satu produk Yana Craft di atas. Design terpulang pada anda..
(headband, hairclip, name keychain, pouch, pillow, pencil case dan keychain)
+ E-BOOK


Pilihan 2 : Craft supply dari Yana Craft (seperti gambar di atas) + E-BOOK



Pilihan 3: Felt 1/16 mtr - 10 keping + E-BOOK


Nak Join 2nd Giveaway Yana Craft?? ini caranyer...

1) Buat entry tentang 2nd Giveaway Yana Craft ni di blog anda.. jgn lupe letak pic barang pilihan anda yer...
2) Sila tinggalkan komen anda dan letak link entry anda tentang giveway ni..

PEMENANG BOLEH MEMILIH SALAH SATU HADIAH DI ATAS. PEMILIHAN PEMENANG ADALAH SECARA RANDOM..

SPECIAL OFFER KEPADA RAKAN-RAKAN FACEBOOK...

Anda boleh jugak buat entry mengenai 2nd GIVEAWAY YANA CRAFT di Facebook anda.. sebelum tu add  FACEBOOK YANA CRAFT dulu yer... =)

SYARATNYA...
1) Letakkan Pic salah satu hadiah 2nd GIVEAWAY YANA CRAFT.
2) Tag seberapa ramai kawan2 anda dan jangan lupe tag Yana Craft skali yer.

 SESIAPA YANG MEMPUNYAI LIKE YANG PALING BANYAK, ANDA BOLEH PILIH 2 HADIAH DI SINI..

JOM LA RAMAI-RAMAI JOIN ... =)

TARIKH TUTUP - 10 SEPTEMBER 2011
PENGUMUMAN PEMENANG - 11 SEPTEMBER 2011

JOM LA JOIN YER... =)












.

2nd GA Pearl bY mOoN

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Seperti yang dijanjikan sebelum ni,, me nak umumkan bahawa 2nd GA Pearl bY mOoN dimulakan dengan rasminya. :) Seperti juga 1st GA Pearl by mOoN, semua mereka yang ingin menyertai GA ni hendaklah mematuhi semua syarat yang ditetapkan. No excuses!! Just untuk yang kedua ni,, ada sedikit perubahan dari segi syarat penyertaan. Sikit jek.

Apa yang perlu anda buat ialah :

  1. Buat satu entry ringkas bertajuk 2nd GA Pearl bY mOoN dan dalam entry tu hendaklah dinyatakan sebab kenapa anda join GA ni.
  2. Letakkan banner GA kat atas tu dalam entry then linkkan ke entry ni.
  3. Terbuka kepada blogger boys dan perempuan.
  4. Tag 4 rakan anda dan pastikan mereka tahu. HARUS!!
Mana-mana 4 syarat di atas yang tidak dipenuhi,, secara automatik penyertaan anda akan ditolak. Tidak ada sebarang kompromi dalam GA ni.


GA ni akan berlangsung selama 24 HARI SAHAJA. Bermula hari ini dan berakhir pada 17 Ogos 2011. Tempoh GA tidak akan dipendekkan atau dilanjutkan.

Hanya 3 orang pemenang yang bertuah akan dipilih. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

SECOND GIVEAWAY HAJAR AZMAN !

Haihaihai :) Kali ni aku nak buat giveaway lagi. Sebelum ni aku pernah buat GIVEAWAY HAJAR AZMAN and sambutan dia sangat besh, menggalakkan, ramai yang join. So, tak salah kalau aku nak share rezekirezeki  yang aku terima sejak dua menjak ni dengan korang korang semua kan? So, here. Second giveaway :)


Syarat syarat dia mudah je. 

1- Kena follow belog aku ni http://hajarazman.blogspot.com untuk tau update pasal giveaway ni. :)

2- Buat satu entry bertajuk SECOND GIVEAWAY HAJAR AZMAN .

3- Copy and paste gambar ni kat entry korang




4- Tagkan kepada dua blogger yang lain and makesure yang diorang tau.

5- Pastekan url entry korang kat komen bawah ni ye =)

6- Siap. Mudah kan?


Maklumat tambahan : 

  • Tarikh tutup giveaway ni 21Ogos2011, mungkin lagi cepat :)
  • Pemenangpemenang dipilih berdasarkan cabutan bertuah ataupun random.org ! 
  • Hadiah akan diupdate kemudian.

jom join :)
 
 
 
 
 
 

 
 
.

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?


Ni first time saya join segmen.. 
Apatah lagi segmen Ben Ashaari ni..
Maklumlah blog saya masih baru..
Blog Gift4Blogger ni saya wujudkan bagi berkongsi maklumat mengenai giveaway atau contest dari blogger buat blogger.. Iklankan percuma disini dan semoga blog ni menjadi medan untuk semua giveaway dan contest..


Silalah kritik blog ni, semoga blog ini akan lebih bermutu dengan adanya kritikan dari kalian..
Terima kasih..



.

Contest Blog Superd Awesome

Asalammuaalaikum , tadi akma terfikir nak buat contest ... heee , memandangkan sekarang ni akma free so akma buat lah contest , hope ramai orang join contest ni ni contest kedua yang akma pernah buat , so jom join :)



Banner Contest


Syarat-Syarat Contest

1. Wajib Follow Blog Akma , Kalau Tak Automatic Tersingkir
2. Buat 1 Entry Pasal Contest Ni ''Contest Blog Superd Awesome'' 
3. Letak Banner Contest Ni Didalam Entry 
4. Tag 1 Orang Kawan , Pastikan Dia Tau
5. Tinggalkkan Link Entry Di Ruang Komen Ini
6. Like Page Ni 

Hadiah-Hadiah


Hadiah Utama : Edit Full Blog - Blogskin Template By Nazihah Anuar
Tempat Pertama : Edit Full Blog + RM 5 Topup 
Tempat Kedua : RM 10 Topup + Header
Tempat Ketiga : RM 3 Topup + Header
Saguhati : Header 


-Hadiah Akan Ditambah Dari Masa Ke Semasa-


Tarikh Tutup


12 August 2011


Sekian ,












.